میوه استوایی لیموی کفیر

لیموی کفیر یکی از میوه های بومی استوایی به خصوص در کشورهای تایلند، هند، نپال، بنگلادش، اندونزی، مالزی و فیلیپین است که به یکی از میوه های معروف و محبوب این کشورها تبدیل شده, اما مهم تر از خود لیموی کفیر، برگ و روغن آن است که تقریبا در هر آشپزخانه ای پیدا می شود و به تدریج به عنوان اصلی ترین ماده غذایی در سوپ ها و منوهای غذایی تایلندی شناخته می شود.

لیموی کفیر به صورت بوته رشد می کند و اندازه آن از دو متر تا حتی 11 متر متغیر است. تقریبا همه اجزای لیموی کفیر به نوعی مورد استفاده قرار می گیرد. برگ این میوه به ساعت شنی شباهت دارد، دارای رنگ سبز پررنگ و ضخامت زیاد است و مزه آن بیشتر از همه شما را یاد زنجبیل می اندازد.

می توانید برگ لیموی کفیر را به عنوان چاشنی به سوپ و غذاهایتان اضافه کنید و یا آن را به همراه چای دم کرده و نوش جان کنید. از امتحانش ضرر نمی کنید.

برگ لیموی کفیر به صورت تازه، خشک شده و فریز شده استفاده می شود و بیشتر از همه در غذاهای تایلندی و لائوسی می توانید این گیاه مقوی و خوش طعم و عطر را تجربه کنید. اما تا حد ممکن سعی کنید از برگ تازه و یا برگ خشک (برگ خشک سبز رنگ) استفاده کنید.

در بعضی از کشورهای آسیایی از آب لیموی کفیر و خلال پوست آن در طب سنتی بهره برده می شود. روغن لیموی کفیر در صنایع ادکلن سازی مورد استفاده قرار می گیرد و حتی در تولید شامپوها نیز از آب و روغن لیموی کفیر به عنوان مفید ترین درمان گیاهی برای شپش سر استفاده می کنند.

نکته جالب توجه این است که در تایلند از آب لیموی کفیر به عنوان یک ماده تمیز کننده برای مو و شست و شوی لباس ها هم استفاده می کنند. بله درست شنیدید! برای شست و شوی لباس ها؛  استفاده از این میوه برای شست و شو در بعضی از قسمت های کامبوج نیز مرسوم است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *